Home > Fdaytalk Test > RRB Mock Test 4

RRB Mock Test 4

RRB NTPC Mock Test

RRB Mock Test Free Online

RRB Free online Test Series NTPC GROUP D

RRB NTPC Mock Test Online: Complete RRB mock test in fdaytalk, learn General Knowledge, General Science and Quantitative Aptitude in RRB mock test online free for RRB NTPC Group D Para medical Posts. RRB practice test papers and RRB Online Exam fdaytalk. Get all RRB recruitment exam pattern  and complete syllabus and eBooks here

 RRB NTPC Mock Test | RRB Free Mock Test

1) Atomic number of Mercury ?
a) 79
b) 80
c) 81
d) 82

2) In conversions, one Yard is equal to ?
a) 1 feet
b) 2 feet
c) 3 feet
d) 4 feet

3) Vipas is the Regvedic name of which of the following river ?
a) Beas
b) Chenab
c) Ravi
d) Sarasuti

4) In which area/place, tribes of Anius lives ?
a) New Zealand
b) North Americad
c) India
d) Japan

5) Which city is known as Pink City ?
a) Jaipur
b) Rajasthan
c) Lucknow
d) A and B

6) Second highest mountain peak in the world ?
a) Kanchenjunga
b) Lhot Se
c) Malkalu I
d) K-2

7) Who invented Television ?
a) J.L. Beared
b) Marconi
c) Morse
d) Dewar

8) Which is the first electronic digital computer in the world ?
a) EINAC
b) ENIAC
c) ENICA
d) EINCA

9) In computer terminology, Cache means ?
a) Its memory utilized for permanent storage
b) Its memory utilized for temporary storage
c) A and B
d) Its memory unit

10) Which of the following is used for fruit ripening and preservator ?
a) Butune
b) Acetylene
c) Methane
d) Ethylene

11) Which political party in India opted first its own website ?
a) INC
b) BJP
c) Communist Party
d) TRS

12) Proton is charged with ?
a) Negative
b) Positive
c) Neutral
d) Zero

13) What is new name for Ooty ?
a) Udhagamandalam
b) OttakalMandu
c) Doddabetta
d) None

14) In India, Retirement age of High court judges ?
a) 65
b) 62
c) 60
d) 58

15) In India, Retirement age of Supreme judges ?
a) 65
b) 62
c) 60
d) 58

16) Bank account is known as ?
a) Saving Account
b) Current Account
c) Real Account
d) None

17) SI unit of length ?
a) cm
b) millimeter
c) metre
d) Kms

18) In metric system, Yotta is equal to ?
a) 10²⁴
b) 10²¹
c) 10³²
d) 10¹⁰

19) Speed of sound is maximum in which of the following medium ?
a) Air
b) Alcohol
c) Glass
d) Aluminium

20) Study of Grass is called ?
a) Agrostology
b) Agronomy
c) Apiculture
d) Bryology

21) Scientific name of Wheat ?
a) Pisum Sativum
b) Oryza Sativa
c) Cicer arietinum
d) Triticum aestivum

22) Which Antigen and Antibody presents in blood Group B ?
a) Only A and Only B
b) Only B and Only A
c) Only B
d) Only A

23) What are the function of Thyroxin ?
a) Increase speed of cellular respiration
b) Helps in growth of hair
c) Helps in growth of bone
d) All

24) First Hockey world cup played in 1971 at Barcelona, won by
a) Pakistan
b) Spain
c) India
d) Holland

25) Which is first country to make Constitution ?
a) USA
b) UK
c) India
d) Japan

26) How many muscles were present in the human body ?
a) 635
b) 636
c) 637
d) 639

27) Cell wall is present in ?
a) Plant Cell
b) Animal Cell
c) Human Cell
d) All

28) Symbol of first Tirthankara, Rishabha is ?
a) Elephant
b) Horse
c) Bull
d) Monkey

29) Ashoka is greatest Patron of which religion ?
a) Hinduism
b) Jain
c) Buddhism
d) None

30) Royal emblem of Chola Dynasty ?
a) Tiger
b) Bow
c) Fish
d) Elephant

31) According to Sufi words, the word Murid means ?
a) Self Annihilation
b) Successor
c) Disciple
d) Dance

32) First Anglo French war happened between ?
a) 1746-48
b) 1748-52
c) 1758-63
d) 1754-56

33) Parushni is Rigvedic name of  which of the following  river ?
a) Ravi
b) Beas
c) Chenab
d) Jhelum

34) In which place Bindibu or Aborigins tribes lives ?
a) South America
b) Siberia
c) Australia
d) India

35) Who invented Radio ?
a) J.L. Beared
b) Marconi
c) Morse
d) Dewar

36) Which of the following is used for making mustard gas ?
a) Butune
b) Methane
c) Ploythene
d) Ethylene

37) What is the new name of Calicut ?
a) Kolkata
b) Kozhikode
c) Khozi
d) All

38) Scientific name of Rice ?
a) Triticum Aestivum
b) Pisum Sativum
c) Bos Indicus
d) Oryza Sativa

39) Which Antigen and Antibody present in Blood Group A ?
a) Only A and Only B
b) Only B and Only A
c) Only B
d) Only A

40) first Asian games were played in 1951 at ?
a) India
b) Pakistan
c) Philippines
d) Indonesia

41) Who was the 24th Thirthankara in Jain tradition ?
a) Arnath
b) Rishabha
c) Mahavira
d) Parshwanath

42) Royal emblem of Pandya dynasty ?
a) Tiger
b) Fish
c) Cow
d) Elephant

43) Outcomes of Treaty of Paris in 1763 ?
a) Anglo French wars ended
b) Pondicherry returned to French
c) French left India
d) A and B

44) Study of estimation of ages of Plants or tress is called as ?
a) Dendrochronology
b) Dendrology
c) Chronology
d) None

45) Photosynthesis occurs between which of the following parts ?
a) Grana and Stem
b) Grana and Stroma
c) Stroma and Stem
d) None

46) Plants which grows on the rocks are known as ?
a) Eremophytes
b) Sclerophytes
c) Helophytes
d) Lithophytes

47) Who is known as father of modern Taxonomy ?
a) John Henry
b) John william
c) John Ray
d) None

48) Which of the following is the highly intelligent mammal ?
a) Monkey
b) Dolphin
c) Human
d) Dog

49) Total number of bones in head part ?
a) 28
b)26
c) 29
d) 31

50) Full form of AIDS ?
a) Acquired Immuno Deficiency Syndrome
b) Acquired Immuno Deficiency Symptoms
c) Accurate Immuno Deficiency Syndrome
d) Acquired Immuno Deficient Syndrome

51) German Silver alloy is combination ?
a) Cu + Zn + Ni
b) Cu + k + Ni
c) Cu + Zn + C
d) C + Cu + Zn

52) Planet Saturn has number of satellites ?
a) 21
b) 22
c) 23
d) 24

53) PH Value of Ordinary water ?
a) 6
b) 7
c) 14
d) 1

54) Founder of East India Association ?
a) Nehru
b) Bristish
c) Queen of UK
d) Dadabhai Naoroji

55) Plants which grows in dessert are known as ?
a) Lithophytes
b) Halophytes
c) Eremophytes
d) None

56) INC Indian National congress formed in Bombay in 1884 by ?
a) Nehru
b) Ghandhi
c) A.O. Hume
d) Dadabhai Naoroji

57) Which is known as Punjab Kesari ?
a) Lala Lajpat Rai
b) Sardar Patel
c) Amir Khusrau
d) C.R Das

58) Battle of Waterloo is happened ?
a) 1814
b) 1815
c) 1812
d) 1811

59) Time taken to turn one revolution around sun for mercury is ?
a) 86
b) 88
c) 22.7
d) 687

60) Third most populous country in world ?
a) China
b) India
c) USA
d) Russia

61) Head of office of LIC ?
a) Mumbai
b) Chennai
c) Hyderabad
d) New Delhi

62) X rays were discovered as ?
a) W Rontgen
b) Hershel
c) Hertz
d) Newton

63) SI of electric charge ?
a) Henry
b) Coulomb
c) Ohm
d) farad

64) Boundary line between France and Germany ?
a) 38th Parallel
b) 11th Parallel
c) Radcliff line
d) Maginot line

65) Who is known as Desh bandhu ?
a) C.N Annadwai
d) C.R.Das
c) C.F. Andrew
d) Nagarjuna Acharaya

66) In Indian Constitutional, we have ?
a) 7 fundamental Rights
b) 6 fundamental Rights
c) 12 fundamental Rights
d) 5 fundamental Rights

67) Number of Chromosomes in Dog ?
a) 23 Pairs
b) 46 Pairs
c) 64 Pairs
d) 39 Pairs

68) PH value of Milk ?
a) 7
b) 7.5
c) 6.5
d) 6

69) Number of Chromosomes in Human Begin ?
a) 23 Pairs
b) 46 Pairs
c) 64 Pairs
d) 39 Pairs

70) Which of the following is longest Chromosomes ?
a) Algae
d) Orchid
c) Trillium
d) Cycas

71) Which of the following is smallest Chromosomes ?
a) Algae
d) Orchid
c) Trillium
d) Cycas

72) Sleeping sickness disease effects to which part of the organ ?
a) Eyes
b) Heart
c) Brain
d) Nervous system

73) Vaccine DTP is for ?
a) Diphtheria,Pertussis, Tetanus
b) Dengue, Pertussis, Tetanus
c) Diarrhea,Pertussis, Tetanus
d) Diptheria,Pertussis, Tachycardia

74) Who is the first Indian Nobel Laureate ?
a) C.V. Raman 
b) Mother Teresa
c) Rabindranath Tagore
d) Kailash Satyarthi

75) World Ocean Day is celebrated on ?
a) 13th June
b) 12th June
c) 8th June
d) 9th June

76) Founder of Brahmo samaj ?
a) RadhaKant Dev
b) Rammohan Roy
c) Vivekananda 
d) None

77) Inner Plants are known as ?
a) Mercury, Venus, Earth, Jupiter
b) Mercury, Earth, Jupiter, Saturn
c) Mercury, Venus, Earth, Saturn
d) Mercury, Venus, Earth, Mars

78) Broad Gauge of Railways tracks has length of ?
a) 1.000 mts
b) 1.676 mts
c) 0.762 mts
d) 1.762 mts

79) Vjiay Ghat is located at ?
a) Mumbai
b) Kanpur
c) Jaipur
d) Delhi

80) Ellore cave were located at ?
a) Uttar Pradesh
b) Aurangabad
c) Maharashtra
d) Madhya Pradesh

81) The sides of a Triangle are 50 cm, 78 cm and 112 cm. The smallest Altitude is ?
a) h = 30 cm
b) h = 31 cm
c) h = 32 cm
d) h = 33 cm

82) At what time after 3:10 am, the acute angle made by the minute and hour hand is double to that of 3:10 am for the first time ?
a) 2:29(1/11)
b) 4:29(1/11)
c) 3:29(1/11)
d) 6:29(1/11)

83) On SI Simple Interest of an amount becomes Rs 812/- in 2 years and Rs 924/- in 4 years. find ROI rate of interest on amount ?
a) R = 6%
b) R = 7%
c) R = 8%
d) R = 9%

84) Find the sum which amount to 1125/- in 5 years and becomes 1200/- in 8 years at the rate of S.I ?
a) P = 1000
b) P = 2000
c) P = 1500
d) P = 1050

85) The S.I and C.I on a sum of money for are 8, 400/- and 8652/- respectively. The rate of interest per annum is ?
a) R = 3%
b) R = 4%
c) R = 5%
d) R = 6%

86) A man purchased 25 bananas for 20/- and sold 20 bananas for 25/-. Find profit % ?
a) 56. 25%
b) 46. 25%
c) 36. 25%
d) 26. 25%

87) By selling English Novel book, a man makes a profit of 25% of its selling price. His profit % is ?
a) 31 1/3 %
d) 32 1/3 %
c) 33 1/3 %
d) 34 1/3 %

88) By selling Jean and shirts at 80% of the marked price, there is a loss of 10%. If Jean and shirts is sold at the marked price, the profit % will be ?
a) 9.5%
b) 10.5%
c) 11.5%
d) 12.5%

89) 20% loss on SP Selling price, then what % percent loss on the CP cost price ? 
a) 16 2/3%
b) 15 2/3%
c) 17 2/3%
d) 36 2/3%

90) If A : B = 3 : 5 and B : C = 4 : 7 then A : B : C is ?
a) A : B: C = 12 : 20 : 35
b) A : B: C = 15 : 20 : 35
c) A : B: C = 12 : 25 : 35
d) A : B: C = 12 : 20 : 45

91) If the side of a square is increased by 20%, by how much % its area is increased ?
a) 85%
b) 84%
c) 44%
d) 54%

92) 26 men completely a piece of work in 17 days. Calculate how many more men required to hire to complete the work in 13 days?
a) 6 men
b) 18 men
c) 9 men
d) 8 men

93) Ramu can do a piece of work in 12- days. Raju is 60% more efficient than Ramu. In how many days Raju alone finish the work?
a) 5.5 days
b) 4.5 days
c) 6.5 days
d) 7.5 days

94) If 5 men or 7 women can earn 5250/- per day. Calculate how much money can 7 men and 13 women earn per day ?
a) 14100
b) 15100
c) 16100
d) 17100

95) 2÷[2+2÷ {2+2÷(2+2÷3)}] ?
a) 11/13
b) 11/14
c) 11/15
d) 11/16

96) 4/15 of 5/7 of a number is greater than 4/9 of 2/5 of the same number by 8. What is the half of that number ?
a) 315
b) 415
c) 515
d) 615

97) A number when divided by by 56, the remainder is 29. If the number is divided by 8, then the remainder is ?
a) 3
b) 4
c) 5
d) 6

98) The sum of two numbers is equal to 200 and their difference is 25. The ratio of the two numbers is ?
a) 9 : 7
b) 7 : 9
c) 19 : 7
d) 9 : 17

99) Cube of 384 cm2 surface area is melted to make ‘x’ number of small cubes each of 96 cm2 surface area. The value of x is?
a) 13 
b) 10 
c) 12 
d) 8

100) The lengths of three medians of a Triangle are 9 cm, 12 cm and 15 cm. The area of the Triangle is ?
a) 70 sq. cm
b) 71 sq. cm
c) 72 sq. cm
d) 73 sq. cm

Answers

1) b   2) c   3) a   4) d   5) a   6) d   7) a   8) b   9) b   10) d 11) b 12) b  13) a  14) b  15) a  16) c  17) c  18) a  19) d  20) a 21) d  22) b  23) d  24) a  25) a  26) d  27) a  28) c  29) c 30) a 31) c 32) a  33) a  34) c  35) b  36) d  37) b  38) d  39) a  40) a  41)c  42) b  43) d  44)a  45) b  46) d  47) c  48) b  49) c   50) a 51) a  52) c  53) b  54) d  55) c  56) c  57) a  58) b 59) b   60) c 61) a  62) a  63) b  64) d  65) d  66) b  67) d  68) c 69) a  70) c 71) a  72) b  73) a  74) c  75) c  76) b  77) d  78) b  79) d  80) b 81) a  82) c  83) c  84) a  85) d  86) a  87) c  88) d  89) a  90) a 91) c  92) d  93) d  94) d  95) c  96) a  97) c  98) a  99) d 100) c

To Come back again just type “fdaytalk RRB Mock Test” or “fdaytalk RRB in Google or make a Bookmark

Learn More

Link 1 – RRB Mock Test Online Free

Link 2 – Banking Awareness Questions

Link 3 – Latest Central government Jobs 2019

Link 4 – Complete RRB Mock Test Free online series

Link 5 – Indian Constitution Notes for competitive Exams

Link 6 – Railway recruitment group d 2019

Link 7 – Railway Ministerial Recruitment

Link 8 – RRB NTPC Recruitment 2019

Get all info about RRB question paper and RRB online test at fdaytalk. Register our free newsletters to receive latest RRB online exam Practice test in English for RRB NTPSC Group D exam on every update of  RRB mock test online

Stay tune for railway mock test and RRB free mock test – All The Best for all Govt Jobs Aspirants

Related Search:
free study RRB NTPC Mock Test 2019, rrb online test, rrb online exam, rrb mock test 2019, rrb mock test online, railway mock test, rrb mock test online free, rrb online test series, rrb recruitment 2019 exam pattern, rrb test paper online, rrb ntpc mock test, rrb practice test papers, rrb practice test papers, rrb free mock test, railway online test,. rrb mock test paper, railway online exam, rrb online test paper, rrb ntpc online test, rrb question paper, rrb ntpc mock test free, railway exam practice set, RRB NTPC Mock Test 2019, RRB NTPC Mock Test Group D online, free RRB NTPC Mock Test series, download RRB NTPC Mock Test series, free online RRB NTPC Mock Test, complete RRB NTPC Mock Test download 2019, railway RRB NTPC Mock Test GroupD online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *