Home > Exam Pattern > AP Gram Sachivalayam GK GS Model Questions 2019

AP Gram Sachivalayam GK GS Model Questions 2019

AP Sachivalayam model Questions download

Andhra Pradesh Gram Sachivalayam Mock GK GS Test Papers

AP Gram Sachivalayam GK GS Model Questions

Test your Preparation with Daily AP Sachivalayam Model Questions download free for Recruitment of the posts AP Panchayat Secretary, Village Revenue Officer, Animal Husbandry Assistant, Village Fisheries Assistant, Village Horticulture Assistant,  Village Agriculture Assistant, Ward Education & Data Processing Secretary and more.  

AP Sachivalayam Questions 2019

1) Recently India offered a Grant of $ 500,000 for the Skill Development and Cottage Industry Project in the Gambia during President first-ever visit to The Gambia. Whos is the president of the Gambia, Capital, and its currency?
a) Adama Barrow and Capital: Banjul; Currency: Dollar
b) Adama Barrow and Capital: KanifingCurrency: Dalasi
c) Adama Barrow and Capital: Kuntaur; Currency: Dalasi
d) Adama Barrow and Capital: Banjul; Currency: Dalasi

2) Recently Cabinet approved ISRO Technical Liaison Unit at?
a) Russia
b) Andhra Pradesh
c) Moscow
d) None of the above

3) Recently Cabinet approved an MoU Cooperation in Exploration and Uses of Outer Space between?
a) ISRO  and the Bolivian Space Agency
b) ISRO and NASA
c) ISRO and the Russian space agency
d) ISRO and the UK Space Agency

4) Rajya Sabha recently passed Motor Vehicles Amendment Bill 2019, Pick the odd?
a) No Helmets, Fine of Rs 1,000 
b) Driving Without Insurance, Fine of Rs 2,000
c) Not providing a way for an emergency vehicle, Fine of Rs 10,000
d) Driving Without License, Fine of Rs 10,000

5) Triple talaq bill which was passed by parliament recently is known as?
a) The Muslims Protection of Rights on Marriage Bill, 2019
b) Triple Talaq Abaloishtin Bill 2019
c) The Muslim Women Protection of Rights on Marriage Bill, 2019
d) The Muslim Protection of Rights on Women’s Marriage Bill, 2019

Daily AP GK Questions: AP Sachivalayam General Knowledge Mock Test Questions 2019

6) Chirala – Perala Movement took place in?
a) 1920-21
b) 1944-45
c) 1918-19
d) 1920-36
Note: Chirala – Perala Movement led by Andhra Ratna Duggirala Gopala Krishnaiah

7) Pedanandipadu No tax movement led by?
a) Parvataneni Veeraiah Chowdary
b) Duggirala Gopala Krishnaiah
c) Kanneganti Hanumantha
d) Bezawada Gopala Reddy

8) Who is known as Andhra Shivaji?
a) Parvataneni Veeraiah Chowdary
b) Duggirala Gopala Krishnaiah
c) Kanneganti Hanumantha
d) Bezawada Gopala Reddy

9) On which day World Peace day is celebrated?
a) 4th August
b) 5th August
c) 6th August
d) 7th August
Note: Download National International Days and Dates PDF Free | Password: fdaytalk

10) To which sport/game the Ramanujan trophy is related?
a) Badminton
b) Basket Ball
c) hockey
d) Table Tennis

Answers:

1) d  2) c  3) a  4) d  5) c  6) a  7) a  8) a  9) c  10) d

Link: Andhra Pradesh Grama Sachivalayam Study Notes PDF Download 2019

AP Gram Sachivalayam Model Practice Test Papers 2019

Model Paper 5: AP Gram Sachivalayam Exam Model Questions2019

Model Paper 4: AP Gram Sachivalayam Economy Model Papers 2019

Model Paper 3: AP Gram Sachivalayam Economy Model Bits 2019

Model Paper 2: AP Gram Sachivalayam GK Part A Questions019

Model Paper 1: AP Gram Sachivalayam Part A GK GS Questions 2019

Note: GK and GS 2019 eBook PDF Download

Learn More

Link 1 – RRB ebooks Download

Link 2 – Latest Banking Awareness

Link 3 – Indian Polity Notes

Link 4 – RRB Results NTPC RRC 01/2019

Related Search
AP jobs 2019, ap previous questions download, ap mock test 2019, ap test papers gram Sachivalayam jobs 2019, AP Sachivalayam model Questions download, Andhra Pradesh AP Sachivalayam model Questions download free online, online study material AP Sachivalayam model Questions download

4 thoughts on “AP Gram Sachivalayam GK GS Model Questions 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *