Home > Current Affairs > Current Affairs MCQ Questions 25 May 2021

Current Affairs MCQ Questions 25 May 2021

Hindu Paper Current Affairs 25 May 2021

Day Wise Current Affairs MCQ Questions 25 May 2021

Learn Fdaytalk Hindu Paper Day Wise current Affairs MCQ Questions 25 May 2021 for all competitive exams, Hindu Paper explainer and Most important news of the day, Hindu newspaper current affairs for all UPSC and state exams. Complete day-wise current Affairs MCQ Questions 25 May 2021.

Hindu Paper Daily Current Affairs MCQ 25 May 2021

1) Who won the Premier League Golden Boot 2021?
a) Harry Kane
b) Max Mosley
c) Elavenil Valarivan

Answer: a) Harry Kane

2) Government constituted a High-powered panel to choose the next CBI director, the panel consists of?
a) Prime Minister, leader of opposition in Lok Sabha, Chief Justice of India
b) Prime Minister, leader of opposition in Rajya Sabha, Chief Justice of India
c) Prime Minister, leader of Congress in Lok Sabha, Chief Justice of India

Answer: c) Prime Minister, leader of Congress in Lok Sabha, Chief Justice of India

3) Who is the present and 48th Chief Justice of India?
a) NV Ramana
b) Harilal Jekisundas Kania
c) Sharad Arvind Bobde

Answer: a) NV Ramana

Note: 1st Chief Justice of India is Harilal Jekisundas Kania

4) Who is the present and 71st United States secretary of state?
a) Antony John Blinken
b) Wendy Sherman
c) Mike Pompeo

Answer: a) Antony John Blinken

Note: secretary of state position is known as a foreign minister in some countries (India).

5) Who is the present and Minister of 30th External Affairs (Foreign Minister) of India?
a) Harsh Vardhan Shringla

b) Salman Khurshid
c) S. Jaishankar

Answer: c) S. Jaishankar

6) Recently which Union Territory Administrator or Lt Governor banned slaughter, transportation, selling or buying of Beef product?
a) Andaman and Nicobar Island
b) Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu
c) Lakshadweep

Answer: c) Lakshadweep

7) Who is the present Administrator of Lakshadweep?
a) Admiral D K Joshi
b) Shri Praful Patel
c) Radha Krishna Mathur

Answer: b) Shri Praful Patel

8) Who is the present Mynamar State Administrator council chairman?
a) Myint Swe
b) Min Aung Hlaing
c) Soe Win

Answer: b) Min Aung Hlaing

Note: Mynamar is ruled by a military junta, it’s a government led by a committee of military leaders. “Junta” means meeting or committee.

9) Belarus officially the Republic of Belarus is in news recently, some of the facts?
a) It is a landlocked country in Eastern Europe
b) Bordered by Russia, Ukraine, Poland, Lithuania and Latvia
c) Official languages of are Belarus are Belarusian and Russian
d) All of the above

Answer: d) All of the above

10) Max Mosley passed away due to illness, some of the facts about him?
a) He was former President of Motorsports world governing body
b) FIA president in 1993
c) He was a British racing driver
d) All of the above

Answer: d) All of the above

Link: Download Current Affairs May 2021

Link: Fdaytalk Radio

Comments

%d bloggers like this: